X
    Categories: bitcoin

Toto sú výhody prečo sa oplatí kúpiť kryptomenu a investovať nie len do bitcoinu

Kryptomeny sú stále pomerne niečím novým a pre mnohých ľudí neznámym. Média ich často vnímajú ako špekuláciu alebo riziko, čo nemusí platiť pre všetky. V súčasnosti existuje veľmi veľa rôznych kryptomien a každým dňom pribúdajú nové. Aj preto väčšina z nich funguje naozaj len ako nejaká ponziho schéma, alebo špekulácia za účelom zisku.

Avšak niektoré z nich predstavujú pravý opak, teda využiteľnosť a prirodzený vývoj k lepšiemu. Určité kryptomeny, hlavne z prvej stovky trhovej kapitalizácie majú reálnu hodnotu a neponúkajú len možnosť zarobiť.

Prečo sa oplatí kúpiť kryptomenu nie len kvôli zhodnoteniu peňazí

Kryptomeny ponúkajú reálnu možnosť ako nahradiť fiat peniaze. Klasické peniaze totiž podliehajú inflácií a tak neustále strácajú hodnotu. Peniaze sú centralizované, teda pod kontrolou tretích strán a pravidelne sa tlačia nové.

Naopak väčšina kryptomien je decentralizovaných, takže si nevyžadujú žiadnych prostredníkov. Bezpečie a transparentnosť kryptomenových transakcií zaručuje práve blockchain, ktorý slúži ako taká otvorená účtovná kniha s históriou každej transakcie.

Najznámejšou výhodou kryptomien je teda možnosť odosielať a prijímať platby po celom svete za pár sekúnd a to s minimálnym poplatkom prostredníctvom blockchainu.

Nepochybnou výhodu je aj to, že vaše prostriedky ostávajú len vo vašich rukách a neustále k dispozícii. Kryptomeny preto jednoznačne uľahčujú život a môžu slúžiť ako prostriedok peňažných transakcií budúcnosti.

Napr. už teraz môžete kúpiť bitcoin a platiť ním v každom väčšom meste a mnohé spoločnosti už reálne implementujú platby prostredníctvom kryptomien, napr. Alza.

Existujú aj rôzne technologické kryptomeny, alebo kryptomenové zmenárne, ako je napr. Stellar, prostredníctvom ktorého môžete odosielať jednu menu a prijať druhú. Svet kryptomien ponúka aj anonymné kryptomeny ako je monero, ktorý zaručuje úplné súkromie a mnohé ďalšie.

Kryptomeny slúžia aj ako veľmi dobrá investičná príležitosť

Bitcoin začínal s cenou niekoľko centov, čo v pri súčasnej cene predstavuje rozprávkový nárast. Mnohí si myslia, že už je neskoro kúpiť bitcoin a preto preferujú iné kryptomeny.

Nie vždy to tak musí byť, pretože bitcoin je stále prvá a kapitalizáciou najväčšia kryptomena, ktorej odborníci predpovedajú aj naďalej obrovský nárast hodnoty. Bitcoin tak nepredstavuje len platidlo, ale aj tzv. investičné digitálne zlato.

Na trhu však existuje aj mnoho iných kryptomien, s ešte väčším potenciálom rastu ako to bolo v prípade bitcoinu.

Nákup a predaj kryptomien je ako proces jednoduchý, no ešte predtým si musíte spraviť svoju „domácu úlohu“ a zistiť aspoň základné informácie. V prvom rade by vás mala daná kryptomena zaujať a vzbudiť vo vás dôveru v jej využitie. Neriaďte sa rôznymi reklamami

a odporúčaniami, pretože ide len o vaše peniaze, takže si spravte vlastný úsudok. Dôveryhodnosť dodáva kryptomene jej využiteľnosť a to, čím sa líši od ostatných. Rozhoduje aj fakt, kto a aký tím za ňou stojí a či sa už reálne používa alebo je len na papieri. Ak má kvalitné partnerstvá, dostatočnú kapitalizáciou a záujem fanúšikov, je to len dobré znamenie.

Najbezpečnejšou cestou ako zarobiť je tak kúpiť kryptomenu, ktorá je perspektívna a dlhodobo ju držať, až kým neporastie jej cena. Čím viac totiž rastie záujem a dopyt, tým viac rastie cena a aj niekoľko miliónová kapitalizácia môže narásť na miliardy.

Keďže hodnota perspektívnych kryptomien rastie len na základe dopytu a záujmu ľudí, najlepší čas investovať bol pravdepodobne včera, no druhý najlepší je dnes.

admin:
Related Post